press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/10

MV2 DUPLEX APARTMENT

We were delighted to be given the opportunity to develop this tired one bedroom flat into a characterful three bedroom, two bathroom duplex apartment.

 

We introduced a new floor by utilising the loft area, then extra light and space were achieved through cleverly positioned sky lights. In order to preserve the external Edwardian villa, the internal ceiling was lowered to make room for the new floor, this created a quirky feature leading towards the high ceilings and beautiful period windows at either end of the living space.

 

We used hanging pendants and LED strip lighting to create drama and atmosphere. Overall the apartment benefitted from contemporary lighting and sympathetic design whilst retaining charm and character through features like the exposed brick work and rustic bathrooms made from reclaimed scaffolding boards.

 

From conception to creation, we were conscientious to preserve and showcase period features while creating a harmonious yet functional space.

TYPE

Residential Loft Conversion and Full Renovation

SIZE

126.6sqm / 1363sqft

LOCATION

Hove